Francis Kavengo uit het Keniaanse dorpje Lwanda heeft zijn vrouw weggegeven om zijn schulden af te lossen aan een man die hem had geholpen bij het stenen bakken. Omdat Kavengo de 7,50 euro niet kon betalen voor de geleverde arbeid, bood hij zijn 22-jarige handlanger Patrick Andebwa z'n echtgenote Jones Kevogo aan. Andebwa aanvaardde de deal.
De vrouw heeft besloten om bij haar nieuwe 'leenheer' te blijven. Het koppel was twintig jaar getrouwd en heeft vijf kinderen.
Francis huurde Patrick in om samen stenen te bakken voor de uitbreiding van zijn huisje. Een klus die Patrick omgerekend 7,50 euro moest opleveren. Dat geld had Francis evenwel niet en dus bood hij zijn echtgenote Jones Kevogo aan. Patrick koos eieren voor zijn geld en accepteerde het voorstel.
Het was overigens niet de eerste keer dat de 43-jarige vrouw gebruikt werd als 'onderpand' voor openstaande schulden. Na een maand de schuldeiser op zijn wenken te hebben bediend, keerde ze steevast terug naar haar echtgenoot.
Maar dat is nu niet het geval. Ze is de vernederingen beu en heeft besloten om bij haar nieuwe, veel jongere 'leenheer' te blijven. "Ik ben optimistisch dat mijn nieuwe relatie zal slagen, ondanks het grote leeftijdsverschil", vertrouwde Jones Kevongo de lokale media toe.