Een barman heeft geprobeerd de voormalig premier van Groot-Brittannië, Tony Blair, te arresteren in een hip restaurant in Londen.

Blair werd afgelopen vrijdag benaderd door barman Twiggy Garcia tijdens een diner met vrienden en familie, meldt The Telegraph. Garcia tikte de voormalig premier op de schouder. De barman zei dat hij gebruik maakte van zijn recht als burger om Blair te arresteren. Hij noemde Blair een 'oorlogsmisdadiger die een illegale oorlog tegen Irak was begonnen'.

Blair weigerde met de barman mee te gaan en begon een discussie over de situatie in Syrië. De twee discussieerden even totdat een van de zonen van Blair richting de beveiliging liep. De barman ging ervandoor; hij heeft inmiddels ontslag genomen.

De ex-barman kijkt desondanks tevreden terug op zijn actie: "Ik voel me geweldig. Veel mensen hebben contact met me opgenomen om te zeggen dat ik het goed heb gedaan. Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik de kans heb gehad om de voormalig premier te arresteren."

Het is de vijfde keer dat iemand heeft geprobeerd om Blair te arresteren door beroep te doen op het recht van burgers om iemand te arresteren.