Een video van een hondje in China dat niet wijkt van de zijde van een aangereden andere hond is hard op weg een internethit te worden. Sinds zaterdag zijn de beelden ontelbare keren gedeeld op Youtube en via sociale media.
Op de beelden is te zien hoe het bruine hondje midden op straat in de stad Yinchuan de wacht houdt bij zijn dode maatje, een wit hondje. De hond bleef er een hele nacht en de volgende dag naast liggen, zelfs toen de temperaturen tot ver onder het vriespunt daalden.
Buurtbewoners zagen het tafereel en zetten een krukje naast de twee honden zodat andere auto's de levende hond niet aan zouden rijden.
Later besloot een restauranteigenaar uit de buurt om de dode hond weg te halen en te begraven. Op de beelden is te zien dat de bruine hond probeert om zo dicht mogelijk in de buurt van de witte hond te blijven.
De restauranteigenaar heeft de dode hond begraven onder een boom in de buurt. De bruine hond bleef er net zo lang bij totdat de andere hond helemaal begraven was. Filmpje