De Chinese politie heeft een tunnel ontdekt die vermoedelijk is gegraven door een smokkelbende. Waarschijnlijk was het de bedoeling dat via de tunnel Chinese goederen naar Hong Kong werden gesmokkeld. Toch is het de bendeleden niet gelukt, twintig meter voordat de tunnel klaar was, is hij ontdekt, schrijft de BBC.
Omdat er op goederen die naar de semi-autonome zone Hong Kong flinke heffingen worden gerekend, vermoedt de politie dat de smokkelaars die probeerden te ontlopen. En daar hadden ze flink wat geld voor over: bijna 400.000 euro. Kost wat, maar dan heb je ook wat. De tunnel - die al 40 meter lang was - had betonnen muren en was compleet verlicht.

In een garage in de buurt van de Chinese plaats Shenzhen was begonnen met graven. De tunnel liep onder een rivier door en werd uiteindelijk ontdekt, omdat een bewoner een vreemd geluid hoorde. De vrouw klaagde, omdat ze dacht dat het geluid werd veroorzaakt door bouwwerkzaamheden even verderop.

Na onderzoek van de politie bleek dat het ging om werkzaamheden aan de illegale tunnel. De tunnel is vernietigd. Eén man is opgepakt. Foto