De Drentse variant van het Glazen Huis is abrupt gestopt, nadat de drie dj's onwel waren geworden. Waarschijnlijk waren er problemen met de luchtzuivering.

Een van de dj's werd vrijdagochtend misselijk en duizelig en moest naar het ziekenhuis. De andere dj's kregen later dezelfde klachten, waardoor de uitzending al na een dag werd stilgelegd. De dj's waren donderdagavond met de actie begonnen.

Het Glazen Hunebed, zoals de dj's van de lokale radio-omroep Aa en Hunze hun actie hadden bestempeld, staat op de Brink in Gieten. Er werd geld opgehaald voor de plaatselijke voedselbank.

De brandweer in Gieten heeft metingen gedaan en zegt dat er waarschijnlijk iets mis is met de verwarming van de feesttent. Door een dieselmotor werd van buitenaf warme lucht naar binnen geblazen. De tent zelf is aan de voor- en achterkant afgesloten door twee glazen wanden.

Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze, waar Gieten onder valt, zegt dat de drie dj's inmiddels weer thuis zijn. Ze willen niet verder met de actie, omdat volgens Van Oosterhout "de lol er wel af is".

Met het Glazen Hunebed is een paar duizend euro opgehaald. Dat geld is inmiddels naar de voedselbank gebracht.

De actie in Drenthe staat los van de inzamelingsactie Serious Request van radiozender 3FM, waarvan drie dj's in een glazen huis in Leeuwarden zitten.