Billen en benen - je ziet ze niet in islamitische landen, waar missverkiezingen taboe zijn. De Verenigde Arabische Emiraten houden een bijzondere variant op de schoonheidsverkiezing. Met maar liefst 25.000 deelnemers. Juryleden bekijken uitvoerig billen, rondingen en dijen. De deelnemers moeten zich helemaal bloot geven.
Uit de hele Arabische wereld zijn kamelen naar de Verenigde Arabische Emiraten afgereisd. Het gaat om een schoonheidsverkiezing voor het schip van de woestijn. De Miss-verkiezing duurt maar liefst vijftien dagen.

Zo'n duizend eigenaren uit onder meer Saudi-Arabië, Qatar en Oman zijn met hun kamelen naar de Kamelenverkiezing van het Jaar gekomen. Een kameel die hier wint, wordt fors meer waard.

Kamelen worden niet alleen uit nostalgische overwegingen gehouden of om woestijnen te doorkruisen. De dieren zijn ook belangrijk vanwege hun melk en vlees.

Bovendien worden van de kamelenharen de wereldberoemde tapijten gemaakt. En zo kan een schip van de woestijn zomaar de zilvervloot binnenbrengen voor de gelukkige eigenaar.