Een dag lang superheld zijn, dat was de grootste wens van Miles Scott. Gisteren ging de wens van de vijfjarige jongen in vervulling. San Francisco werd omgedoopt tot Gotham City, en Miles? Hij veranderde in Batman's hulpje Batkid en bevrijdde de stad van alle grote schurken.

Miles lijdt al sinds zijn tweede aan leukemie en wordt sindsdien behandeld. Om hem op te vrolijken wilden zijn ouders zijn wens in vervulling laten gaan. Ze dienden de wens van Miles in bij de Make-A-Wish Foundation, die ermee aan de slag ging. De stichting benaderde de politie, de burgemeester en alle inwoners van San Francisco. Het enthousiasme was enorm: ruim tienduizend vrijwilligers boden hun hulp aan.
En zo geschiedde. Miles dacht dat zijn ouders hem alleen meenamen naar San Francisco om een kostuum te kopen. Maar dat liep toch iets anders. Hij had zijn pak nog niet aan of hij ontving een oproep van politiechef Greg Suhr, die ook in het complot zat. Miles was nodig, hij moest Batman helpen om de grootste boeven van San Francisco, voor de gelegenheid omgedoopt tot Gotham City, te vangen.

Miles stopte een bankoverval van de bekende schurk The Riddler en redde en passant ook nog even een dame in nood. Daarbij werd hij aangemoedigd door ruim tienduizend inwoners van Gotham. Uiteindelijk kreeg Batkid Miles zelfs de sleutel van de stad voor zijn heldendaden, uit handen van de burgemeester. De beelden van superheld Miles gaan de hele wereld over. De berichten met #SFBatkid en steunbetuigingen stromen nog steeds binnen op Twitter. Filmpje