Wie in Nederland bij het bestellen van een taxi vraagt om naar huis te gaan, moet wel heel veel pech hebben om in Huizen te belanden. Wie in het Duitse Aken tegen de chauffeur lalt dat hij ‘nach Hause' wil, loopt aanzienlijk meer risico om op een verkeerde plek te worden afgezet. Dat overkwam woensdagochtend een 27-jarige inwoner van Herzogenrath. Na een bezoek aan een Akense discotheek wist hij, stomdronken, bij de taxi nog net ‘nach Hause' uit te brengen, om vrijwel direct in slaap te vallen. De chauffeur zette koers naar het Belgische dorp Hauset, drie kilometer over de grens. Een rit van 20 minuten.

Eenmaal daar ontwaakte de passagier, die woedend reageerde. Hij wilde direct naar Herzogenrath. Het conflict tussen chauffeur en passagier kon niet opgelost worden, omdat de laatste wederom in slaap sukkelde. Hij werd in het politiebureau van Aken wakker, waar bleek dat de passagier geen cent bij zich had.

Volgens politiewoordvoerder Paul Kemen hebben chauffeur en klant hun verhaal gedaan. ,,De een helder, de andere een stuk minder duidelijk.“

Uiteindelijk is de man uit Herzogenrath te voet naar huis gegaan, een tocht van zo'n 15 kilometer. Hij moet zich mogelijk voor de rechter verantwoorden voor oplichting.