Nederlanders spreken zeer goed Engels. Wereldwijd staan we qua onze Engelse taal op de derde plek van niet-Engelstalige landen. Amazing!
De Nederlandse handelsgeest, het feit dat films niet worden nagesynchroniseerd of de vele Engelstalige muziek. Waar het aan ligt, staat er niet, maar feit is dat Nederlanders - op twee andere niet-Engelstalige volken na - het beste Engels spreken ter wereld. Dat blijkt uit de Englisch Proficiency Index, een jaarlijkse lijst waarin landen worden gerangschikt. Zweden en Noorwegen bezetten respectievelijk plaats 1 en 2.
Die derde positie van Nederland is iets om proud op te zijn. Hiermee valt Nederland in de categorie Very High Proficiency. Buurland BelgiŽ staat op ongeluksplaats 13, Duitsland net daarna op 14. Daarmee vallen onze neighbours in de categorie High Proficiency. De laatste plaats, nummer 60, wordt ingenomen door Irak. Shame on you.
Ook vorig jaar stond Nederland op de derde plaats. Toen was de eerste plaats ook voor Zweden en de tweede plek voor Denemarken.