Een Amerikaanse man beweert dat hij al zijn spaargeld heeft omgezet in goud en dat vervolgens heeft weggegooid. Hij deed dit om te voorkomen dat zijn vrouw een deel van het geld kreeg. April Jones, de vrouw van de 52-jarige Earl Ray Jones uit Colorado Springs, in de Amerikaanse staat Colorado, vroeg na een huwelijk van 25 jaar echtscheiding aan. Jones wilde niet dat zij haar deel van hun spaargeld van een half miljoen dollar (ruim 360 duizend euro) kreeg.
De man kocht bij een handelaar in Phoenix, Arizona, goud voor het hele bedrag en beweert dat hij dat goud heeft weggegooid. Hij zou het goud in een vuilnisbak achter het motel, waar hij na de scheiding logeerde, hebben gegooid.

Jones zit momenteel in de gevangenis omdat hij zijn vrouw zou hebben mishandeld. Hij moet op 4 november voor de rechter verschijnen.
De advocaat van Jones gelooft niet dat hij het goud echt heeft weggegooid. Mocht hij het wel gedaan hebben, dan is het goud officieel nu van Waste Connections, het bedrijf dat al het afval van Colorado verwerkt.
Mocht het goud ooit teruggevonden worden, dan kan mevrouw Jones toch haar deel terugkrijgen. Jones heeft haar deel namelijk onrechtmatig weggegooid, zo meldt de Daily Mail.