Een 9-jarige jongen uit Minneapolis is zonder ticket aan boord van een vliegtuig gestapt en naar Las Vegas gevlogen. Pas halverwege de vlucht kreeg het cabinepersoneel argwaan.

De jongen was afgelopen donderdag naar de luchthaven van Minneapolis gegaan en kon zo langs de douane lopen. Beveiligers zagen hem over het hoofd. Daarna lukte het hem om zonder boarding pass het vliegtuig in te wandelen.

Eenmaal in de lucht begon het cabinepersoneel te twijfelen, omdat de jongen niet op de lijst stond van kinderen die zonder begeleiding vliegen. De medewerkers waarschuwden de politie, die de jongen in Las Vegas overdroeg aan de jeugdzorg.

Uit onderzoek is gebleken dat de jongen zijn avontuur goed had voorbereid. De dag ervoor was hij ook al op de luchthaven. Toen at hij in een restaurant en vertrok zonder te betalen.

De jongen was weggelopen bij zijn ouders, die hem als vermist hadden opgegeven. Hij zou gedragsproblemen hebben en onlangs zijn geschorst van zijn school.

De luchthaven en luchtvaartmaatschappij Delta onderzoeken hoe het mogelijk is dat iemand zonder ticket en zonder te zijn gecontroleerd in een vliegtuig kon stappen.