De Britse Brenda Caunter verloor in 1972 haar trouwring en had niet gedacht het sieraad ooit nog terug te zien. Tot er meer dan 40 jaar later ineens een amateur-archeoloog voor haar neus stond met een bijzondere vondst. De man had het sieraad met zijn metaaldetector gevonden in hetzelfde weiland in de plaats Mawnan Smith waar Brenda de ring was verloren.
Brenda’s man Dave spendeerde bijna een halve eeuw geleden een klein fortuin om de ring voor zijn verloofde te kopen, meldt Daily Mail. Nadat zijn vrouw de ring tijdens het ploegen was verloren, hebben ze zelf nog met een metaaldetector gezocht, maar dat mocht niet baten.
In de loop der jaren vergat het echtpaar de verloren ring, maar toen een man met een metaaldetector opdook in het veld vlak bij hun huis, kwamen de herinneringen terug. ”Ik liet hem weten dat als hij een gouden ring zou vinden, die waarschijnlijk van mijn vrouw zou zijn”, vertelt Dave. ”Tot ieders verbazing stuitte hij inderdaad op de ring.”
Ondanks het feit dat het sieraad jaren in de modder lag en het veld in de tussentijd meerdere keren werd omgeploegd, verkeert de ring nog in perfecte staat.