’s Werelds meest notoire hotelbaas Basil Fawlty is niet zo fictief als hij eruit ziet. In een hotel in het Engelse Northampton leeft namelijk ook zo’n opvliegende mafketel. Ranselde een ex-medewerker af en knikkerde hem vervolgens het pand uit. De camera keek vlijtig mee. Met zijn drie sterren is het Plough Hotel in Northampton geen rommelkot, maar ster van de avond was onlangs wél de 54-jarige hotelbaas Robert Hardman. Plots stond daar een voormalige kelner van het hotel voor zijn neus met de vriendelijke doch dwingende vraag of Hardman hem zijn verdiende loon van zo’n kleine 1000 euro kon geven. Die had hij namelijk nog te goed nadat hij enkele weken voordien zijn werk daar vaarwel had gezegd.
Hardman kon daar blijkbaar niet helemaal mee leven en gaf de arme ex-kelner de rammeling van zijn leven. De vrouwelijke receptioniste probeerde de gemoederen nog te bedaren, maar Hardman was niet te stoppen en stampte de voormalige collega met klikken en klakken buiten. Zo, probleem opgelost.
Doet ons uiteraard nostalgisch terugdenken aan de tijd toen Basil Fawlty zijn favoriete ‘I know noooothing’-kelner Manuel systematisch onder zijn Spaanse voeten gaf. Vandaar dat we u deze Basil VS Manuel-compilatie niet onthouden. Filmpje