"Ik wil vissen zien." De 18-jarige Justin Beckerman uit New Jersey heeft van afvoerpijpen, een dakraam en wat elektronica een onderzeeër gebouwd. De boot kan 9 meter diep duiken.
De middelbare scholier bouwt al sinds z'n tweede, zegt zijn moeder. De onderzeeër kostte hem een half jaar en 2000 dollar (1500 euro).
Het schip kan maximaal twee uur onder water blijven en bereikt daar een snelheid van ongeveer een kilometer per uur. Beckerman zegt dat hij zijn onderzeeër gaat gebruiken om het meer waaraan hij woont te verkennen. "Ik wil vissen zien en hopelijk kom ik een beetje geschiedenis tegen."
De onderzeeër heeft ballasttanks om zijn diepte en evenwicht te bewaren, ventilatieopeningen die zuurstof omlaag brengen van het oppervlak, een functionerende geluidsinstallatie en voldoet ook nog eens aan de veiligheidseisen met reservebatterijen, een sirene, knipperlichten, een ademhalingsapparaat en een pomp tegen lekken. Als hij meer tijd en geld had gehad, had Beckerman nog wel iets toegevoegd aan de onderzeeër. "Ik had nog graag een robotklauw aan de voorkant gehad. Het zou een heel handige machine kunnen zijn om de bodem van het meer mee schoon te maken."