Hoewel de temperaturen momenteel nog niet zo geweldig zijn, gaan we ervan uit dat het zonnetje ooit wel eens volop zal beginnen schijnen. Uiteraard willen we dan wel in topvorm zijn, zodat we er piekfijn uitzien in onze strakke zomeroutfits. Een crashdieet hoeven we echter niet te volgen. Het enige dat we moeten doen is een touwtje rond ons middel binden. Dat beweert althans het Britse merk Malory Band.
Volgens Malory Band zou het touwtje, gemaakt van polyester, de dragers ervan op een eenvoudige maar efficiënte manier eraan herinneren dat ze genoeg gegeten hebben. Het zou er bovendien voor zorgen dat je constant bewust bent van wat je eet. Daarnaast zou het het ook een perfecte bron van motivatie zijn om je eetpatroon gezond te houden.
'De Malory Band is mooi en niemand ziet het wanneer je het draagt onder je kleren', aldus de woordvoerder. 'Het is natuurlijk geen magisch wondermiddeltje. Het motiveert de drager alleen om gezonder en minder te eten. Zodra je dikker wordt, begint het te spannen. Eigenlijk is het een continue meetlint.' Iedereen kan het touwtje aanpassen naar wens. Wel moet je liggen of recht staan, maar zeker niet zitten, wanneer je het rond je middel bindt.
Malory Band heeft het bijzondere dieettrucje echter niet zelf uitgevonden. Eigenlijk gaat het om een eeuwenoud concept dat al werd gebruikt door de oude Egyptenaren. Daar hingen vrouwen het touwtje rond hun middel om na een zwangerschap opnieuw in vorm te geraken.
Volgens de website van Malory Band heeft het touwtje al bijgedragen tot heel wat dieetsuccessen. Maar aangezien je uiteindelijk zelf je eet- en leefpatroon moet aanpassen, hangt de kans op succes volgens ons toch vooral af van je eigen doorzettingsvermogen.