Eerder maakte de FNV bekend dat medewerkers van de Media Markt in Leeuwarden zijn gefilmd. Nu blijkt dat ook het geval in Amersfoort, Zaandam, Hoofddorp en een nog onbekend filiaal.
De medewerkers waren er niet van op de hoogte dat ze werden gefilmd. Dat is volgens de wet niet toegestaan.
Een woordvoerder van Media Markt zegt dat het bedrijf de wetten over het gebruik van verborgen camera's niet kende. De beelden zouden worden gebruikt voor 'interne trainingsdoeleinden'.
Media Markt laat weten dat de beelden inmiddels zijn gewist. Volgens de woordvoerder reageerde het personeel positief op de opnames. Media Markt is dan ook verbaasd over de uitlatingen van personeelsleden in de media.
"Bij ons heeft niemand zich gemeld", aldus de woordvoerder. Een medewerker, die uit angst voor represailles anoniem wil blijven, zei eerder zich wel zorgen te maken: "We weten niet of we alle beelden hebben gezien die er zijn gemaakt." Volgens het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) mag een personeelslid alleen worden gefilmd als er een vermoeden is van fraude of diefstal. Deze actie moet dan vooraf worden gemeld bij het college. Het CBP heeft geen melding gehad van de vestiging in Leeuwarden.