De Amerikaanse senator Rob Portman heeft z'n standpunt over het homohuwelijk radicaal omgegooid. Eerst moest hij niets hebben van een huwelijk tussen man en man of vrouw en vrouw, maar dat is nu anders. Zijn zoon is namelijk uit de kast gekomen. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media.
In een interview klapte de Republikeinse senator uit de school. "Ik kon de zaak ineens bekijken vanuit een ander perspectief. Dat van een vader die van zijn zoon houdt en hem dezelfde kansen gunt als zijn broer en zus. Een relatie zoals ik al 26 jaar heb met mijn vrouw."
Portmans 21-jarige zoon vertelde hem twee jaar geleden dat hij meer voelde voor mannen dan vrouwen. Dat was volgens Portman "al zo lang hij zich herinnerde." Portman was in het begin vertwijfeld en zocht raad in de Bijbel, bij Dick Cheney. De oud-vicepresident heeft zelf een lesbische dochter. Hij vertelde hem dan ook "het juiste te doen en zijn hart te volgen."
De senator denkt nu dat hij door het openstellen van het huwelijk voor homoseksuelen "het huwelijk in het algemeen juist sterker maakt." Hij maakt juist nu de ommezwaai, omdat het Amerikaanse Hooggerechtshof zich binnenkort uitspreekt over een wet die het huwelijk als verbintenis tussen man en vrouw ziet. In 1996 was Portman nog voor die wet. Als hij dit keer wel anders zou stemmen en een vragenvuur van media voor zijn kiezen zou krijgen, zou dat een hoop stof doen opwaaien. Daarom wilde hij vragen van journalisten voor zijn.