345 kandidaten hebben zich ingeschreven voor de verkiezingen in de Indiase deelstaat Meghalaya. Onder hen klinkende namen als Adolf Hitler en Frankenstein.
Het kan interessant worden met dictators en monsters in het parlement. Maar daar blijft het niet bij. Een aspirant-parlementariŽr met de naam Boldness Billykid doet ook een gooi naar een zetel. Ook opvallend: Predecessor (Voorganger) wil graag het parlement in, net als de heer Process. De Engelse namen kunnen worden verklaard door de Britse aanwezigheid in de deelstaat. India was tot 1947 een kolonie van Groot-BrittanniŽ. In Shillong, de hoofdstad van Meghalaya, was de invloed van de Engelse taal groot.
De Britten zelf noemden Shillong ook wel het 'Schotland van het oosten'. Vergeleken met de rest van India was het daar relatief koel...
De Engelse invloed verklaart nog niet de naam van kandidaten Frankenstein en Adolf Lu Hitler-Marak. Volgens Adolf hadden zijn ouders geen idee van wie zijn naamgever was. Hij deelt zijn snor met de dictator, maar daar houden de overeenkomsten op, zegt de kandidaat van de nationalistische Congrespartij.
De verkiezingen worden aanstaande zaterdag gehouden. Er zijn in het parlement van Meghalaya 60 zetels te verdelen onder de kandidaten.