De glasscherven in de Russische stad Tsjeljabinsk zijn nog niet opgeruimd of er wordt al geprobeerd om geld te verdienen aan de meteoriet die vrijdag insloeg. Dat meldt ABC News.
De enorme explosie veroorzaakte schade aan meer dan 4000 gebouwen in zes verschillende steden. 1200 mensen zijn gewond geraakt door rondvliegend glas.
Sommige bewoners willen de industriestad nu veranderen in een toeristische bestemming, andere zijn er op gebrand om stukken van de meteoor te vinden en rijk te worden. Een klein stukje van de meteoriet zou duizenden euro's waard zijn. Een wat groter stuk zou al honderdduizenden euro's op kunnen leveren.
Michael Farmer, beheerder van de website Meteor Huntors, zegt tegen ABC News dat hij al dagen niet heeft geslapen. "Dit overkomt me maar één keer in mijn leven. De afgelopen honderd jaar heb ik nog nooit zoiets gezien." Sinds het moment van de inslag is hij al bezig een reis naar Tsjeljabinsk te boeken. "Ik ben meteen gaan bellen om een visum te regelen. Ik wil zo snel mogelijk naar Rusland. Als dit soort dingen gebeuren telt ieder uur."