Een negenjarig meisje in Mexico heeft een gezonde dochter ter wereld gebracht. De vermoedelijke vader van de baby is een zeventienjarige jongen die op de vlucht is geslagen.
Het meisje, Dafne, werd op haar achtste zwanger. Op 27 januari beviel zij van een 50 centimeter lange en 2,7 kilo zware baby. Moeder en kind mochten het ziekenhuis afgelopen weekend verlaten. Beide zijn in goede gezondheid.
Volgens het meisje had ze een relatie met de vader en waren de twee van plan de baby samen op te voeden. Zij weigerde dat, waarna de vader uit het dorp vluchtte.
Autoriteiten zijn nog op zoek naar de vader. Zij willen zijn kant van het verhaal horen en onderzoeken of er sprake is van seksueel misbruik. Het meisje had pas na zeven maanden door dat ze zwanger was.
Dafne is met haar negen jaar niet de jongste moeder aller tijden. In 1939 kreeg een Peruaans meisje een zoon toen ze vijf jaar en zeven maanden oud was. De vader is nooit gevonden. In 2011 beviel in Nederland een twaalfjarig meisje tijdens een schoolexcursie. Het meisje was misbruikt door haar vader.