Mensen met obesitas die na hun dood willen worden gecremeerd, kunnen straks terecht in Beverwijk. De eigenaar van een paardencrematorium heeft een vergunning aangevraagd voor het bouwen van een extra grote crematie-installatie. Volgens eigenaar Van Eerden kampt Nederland met een sociaal probleem. Bij zijn crematorium melden zich geregeld zwaarlijvige mensen, zegt hij, met de vraag of ze daar ook gecremeerd kunnen worden. Nederlanders met ernstig overgewicht kunnen vaak niet terecht in de reguliere crematoria. De ovens zijn te klein en het verbrandingsmechanisme is niet geschikt voor het verbranden van grotere hoeveelheden lichaamsvet.
Hoewel de huidige installatie op zich toereikend is, is het volgens Van Eerden "ethisch niet verantwoord" om mensen in het paardencrematorium te cremeren. Daarom wil hij een nieuwe installatie bouwen, naast het paardencrematorium.
Van Eerden wil zijn nieuwe crematorium ook openstellen voor mensen zonder overgewicht. "Ik heb echt te maken met dierenliefhebbers."