John Travolta, acteur, pilot en Scientology adept was in Shanghai waar hij – zo claimt hij – een man heeft genezen die een gebroken enkel had.
Travolta vertelt in Scientology’s interne clubblad Celebrity Magazine: ‘Ik was onlangs in Shanghai voor een evenement en de presentator's beste vriend had recent een auto-ongeluk gehad. Hij had zijn enkel gebroken en leed onophoudelijk pijn. Ik vroeg hem permissie om een scientology heling bij hem te doen en hij zei: ‘Oké, goed.’
‘Mensen stonden in een kring toe te kijken terwijl ik een handoplegging deed. Je kon werkelijk zien hoe hij de pijn het hoofd bood en na een tijdje keek hij naar me op en zei: ‘Ik voel me beter’. Hij was zichtbaar beter en ik had nog wel zin in meer.’
De toegewijde scientology aanhanger vertelt hoe hij zijn onortodoxe vaardigheden graag gebruikt om vreemden te helpen die hij op straat ontmoet.
Scientology helingen oftewel ‘assists’ zijn vrij standaard; ze lijken op de helingen die al duizenden jaren door religieuze charlatans worden gedaan, maar in de scientology terminologie heeft het een pseudowetenschappelijk tintje gekregen.
Travolta is een groot aanhanger van de methode; eerder vloog hij een vliegtuig vol ‘vrijwillige voorgangers’ naar Haïti om de slachtoffers van de aardbeving in 2010 te ‘helen’.