Zaterdagmiddag wilde een man die geen geldig vervoersbewijs had uit een trein springen die op dat moment 140 km/h reed. Om 13.30 uur kreeg de politie de melding van het voorval. Een 47-jarige man uit ís-Gravenhage reisde van Breukelen naar Amsterdam en werd ter hoogte van Baambrugge door een conductrice gecontroleerd. Hij had geen geldig vervoersbewijs bij zich.
De man reageerde direct verbaal agressief naar de conductrice, stond op en liep naar het balkon. Daar sloeg hij het ruitje van een noodknop in, waardoor hij met de nodige kracht de treindeuren kon openen. De man leek de trein uit te willen springen, terwijl die nog 140 km/uur reed. De conductrice wilde meer gevaar voorkomen en drukte snel op de noodknop, waardoor de trein tot stilstand kwam. De man sprong de trein uit en rende de weilanden in.
De politiehelikopter die in de buurt vloog werd ingeschakeld en de luchtwaarnemers zagen de man lopen op de Rijksstraatweg. Ze gaven dit door aan de Ďagenten op de grondí, zodat de man alsnog kon worden aangehouden.