De gemeente Maassluis heeft sinds een paar maanden last van een 'stadhuiskat'. Het dier probeert alsmaar het stadhuis binnen te komen en voelt zich er duidelijk op haar gemak.
Zij strekt zich uit op de poef in de hal en laat zich aanhalen door de bezoekers. ''Het is een hele sociale kat,'' aldus de gemeentevoorlichtster. " Als je haar roept komt ze naar je toe en kun je haar oppakken."
's Morgens om half acht staat de poes al bij de achterdeur te mauwen. Tijdens openingstijden zoekt ze de voordeur op, want dan kan ze makkelijk met de bezoekers mee naar binnen via de schuifdeuren. De gemeente zelf is niet echt blij met het dagelijks bezoek. En van de bodes is namelijk panisch voor katten en daarom wordt de eigenaar steeds gebeld om het beestje op te halen. Hij woont om de hoek en haalt de zwart-wit gevlekte poes dan op. Maar Floortje ziet toch steeds weer de kans om het eigen huis te verlaten. Vorige week moest ze nog door een van de ambtenaren van het dak worden gehaald.
Ook op andere plekken in de wijk is ze geen onbekende. De medewerkers van een drogisterij in winkelcentrum Koningshoek geven haar soms wat te eten, maar 'baasje' Arnold Tombroek verzekert dat Floortje niets te kort komt thuis. "Ze heeft ook nog een broertje en die blijft gewoon in de tuin achter. Ze krijgen brokjes, warme melk en hebben een warme slaapplek. Maar Floortje is pas 1 jaar en is gewoon een ondernemende dame."
Sinds de poes de de warme hal van het stadhuis heeft ontdekt, zijn er geen muizen meer door de ambtenaren gespot. Of dat toeval is, durft de afdeling voorlichting niet te bevestigen.