Het klonk te mooi om waar te zijn, en dat was het dan ook. De spermabank waar je het zaad van Olympisch kampioenen en Formule 1-coureurs kon krijgen, bestaat niet. De spermabank van beroemdheden heet Fame Daddy. "Je wilt natuurlijk het beste voor je kind", staat op de website te lezen. "Fame Daddy kan voor jou de ideale donor vinden."
Onder de donoren, die anoniem blijven, zijn bijvoorbeeld een ex-voetballer (speelde in de Engelse Premiership), een rockster (vele platinum platen), een acteur (Oscarwinnaar) en een atleet (winnaar gouden medaille op Olympische Spelen).
De Engelse tv-zender ITV nodigde Dan Richards uit, de directeur van Fame Daddy, om meer over dit opmerkelijke initiatief te vertellen in het ochtendprogramma 'This Morning'. Al gauw bleken de presentatoren nattigheid te voelen. En terecht.
ITV moest al snel toegeven dat ze er met open ogen waren ingetrapt. De spermabank bestaat niet, en Dan Richards is een acteur. De hoax was een opzetje van een ander tv-programma.
ITV heeft een onderzoek aangekondigd hoe dit kon gebeuren, en heeft zijn excuses aan de kijkers aangeboden. "Zij zijn opzettelijk misleid, en dat was onze schuld", zegt de zender.