De gemeente Diepenbeek heeft een auto laten wegruimen zonder de eigenaars in te lichten. Een schroothandelaar herleidde de Ford Mondeo, die tegenover het huis van de familie Biesmans geparkeerd stond, vorige vrijdag tot schroot met een grijpkraan. "Die auto had pas nieuwe banden en een koppeling, maar nu schiet er amper nog iets van over", zucht eigenares Beatrice Biesmans (57). Verantwoordelijke schepen Patrick Hermans ging zich al excuseren bij de familie en zoekt naar een oplossing.
De donkerblauwe Ford Mondeo van de familie Biesmans uit Diepenbeek stond geparkeerd op een parking schuin tegenover hun huis in de Lutselusstraat. Maar eigenares Beatrice Biesmans (57) zag vorige vrijdag plots een vrachtwagen met grijpkraan bij haar auto staan.
"Tot mijn grote verbazing zag ik dat de schroothandelaar onze auto met zijn grijpkraan begon op te tillen", vertelt Beatrice. "Ik ben onmiddellijk naar buiten gelopen en riep tegen die man waar hij in godsnaam mee bezig was. 'Ik doe dit in opdracht van de gemeente', antwoordde hij. Ik ben meteen naar binnen gelopen om de politie te bellen, maar toen ik terug buiten kwam, was onze auto al weg."
De Ford Mondeo van de Diepenbeekse familie dateert van 1996. "Tot twee maanden geleden heb ik er altijd mee rondgereden", zegt eigenares Beatrice. "Toen hebben we hem te koop aangeboden. Maar hij was wel nog in goede staat. We hebben er pas nog vier nieuwe banden opgelegd en hij heeft een nieuwe koppeling en voorruit. De auto had 160.000 km op de teller en kon dus zeker nog enkele jaren mee."
De gemeente Diepenbeek zit verveeld met de zaak. Zo kreeg de familie al twee keer politie over de vloer en ging schepen Patrick Hermans vorige vrijdag persoonlijk zijn excuses aanbieden bij de eigenaars van het voertuig in de Lutselusstraat. "De schepen heeft ons gezegd dat we maandag naar het gemeentehuis moeten komen voor een gesprek, maar over een tegemoetkoming heeft hij het nog niet gehad", zegt Beatrice.
"Hoeveel die auto waard was, weet ik niet. Dat zal een expert moeten uitzoeken. Maar feit is dat er van onze wagen niets meer overblijft. We vrezen ervoor dat de gemeente ons enkel een schrootpremie gaat willen geven, maar daar gaan we zeker niet mee akkoord." De familie overweegt alvast een advocaat onder de arm te nemen als blijkt dat de vergoeding van de gemeente onvoldoende is.