Volgens Dr. Keith Haffer van het vaccin instituut Braasch Biotech is het mogelijk om overgewicht te bestrijden met slechts een enkele injectie. Deze opmerkelijke uitspraak valt te lezen in The West Australian.
Simpel gezegd werkt dit nieuwe medicijn tegen overgewicht als volgt:
Via een injectie wordt er een stof in het lichaam gebracht die ervoor zorgt dat de stofwisseling in de lichaam weer op peil wordt gebracht. Bij mensen met overgewicht is het hormoon somatostatine er mede de oorzaak van dat ze in gewicht toenemen en overgewicht of obesitas ontwikkelen. Het nieuwe medicijn laat het imuunsysteem antistoffen aanmaken tegen dit hormoon. Gevolg hiervan is dat de stofwisseling weer op gang wordt gebracht en dat de extra kilo's zullen verdwijnen.
Een bijkomend voordeel van dit nieuwe medicijn tegen overgewicht is dat het de andere hormonen in het lichaam niet beïnvloedt en er dus geen vervelende bijwerkingen optreden.
Het medicijn tegen overgewicht is uitvoerig getest op muizen. Door deze muizen vet te mesten en ze vervolgens deze medicijnen toe te dienen kon het effect goed worden bekeken. De resultaten waren verbluffend, binnen 4 dagen verloren de muizen 10% van hun lichaamsgewicht(!)
Al neemt het medicijn niet de schadelijke effecten van het eten van slechte voeding weg, mogelijk is het wel hét medicijn tegen overgewicht. En wie droomt nu niet van kunnen eten en drinken wat en hoeveel men wil en met slechts 1 injectie per 3 weken nooit geen last meer te hoeven hebben van overgewicht ...??
Echter voorlopig blijft het nog bij dromen, sporten en het volgen van een dieet, want dit nieuwe medicijn tegen overgewicht zal, op zijn vroegst, pas over 7 tot 10 jaar op de markt (mogen) verschijnen.