In de Amerikaanse staat Minnesota zijn een ijsbeer en twee zeehonden ontsnapt uit hun kooien door hevige stortregens. Doordat het water op sommige plekken tot vier meter hoog kwam te staan, konden de dieren wegkomen.
De directeur van de Lake Superior Zoo in Duluth kreeg om 03.00 uur een telefoontje dat een van zijn zeehonden buiten het dierenpark was gesignaleerd. Hij wist meteen dat er dan ook gevaarlijke dieren konden zijn uitgebroken. Medewerkers inspecteerden de kooien en zagen dat de ijsbeer Berlin was verdwenen.
Terwijl met behulp van agenten de zeehond werd gevangen, ging een verzorger met een verdovingsgeweer in het donker op zoek naar de ijsbeer. Die werd uiteindelijk gevonden op een rotspartij in de buurt van zijn kooi en verdoofd.
Nadat Berlin weer terug was in zijn kooi kwam er de melding dat een tweede zeehond was gevonden, op bijna een kilometer van de dierentuin.
De overstroming van de dierentuin kostte het leven aan een aantal dieren van de kinderboerderij. Geiten, een schaap en een ezel verdronken door het snel opkomende water.
In Duluth moesten ook zo'n 250 mensen hun huis verlaten in verband met de zware regenval. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Wel werd een jongen van 8 zes straten meegesleurd door het water. Hij hield er alleen wat schrammen en blauwe plekken aan over.