'Waarom niet stijlvol eindigen?' moet het Deense designlabel Jacob Jensen, dat bekend staat om zijn minimalistische horloges, hebben gedacht. De design-doodskist bleek een voltreffer, want het ontwerpstudio won er een belangrijke prijs mee.
Ontwerpstudio Jacob Jensen, dat onder leiding staat van Timothy Jacob Jensen (zoon van de oprichter), ontving onlangs de prestigieuze designprijs Red Dot Award voor de serie doodskisten met de naam Diamant.
Zoals de naam al doet vermoeden, is de vorm van de kist gebaseerd op een geslepen diamant. En de cijfers achter de drie verschillende modellen - Diamant 32, Diamant 26 en Diamant 14 - verwijzen naar het aantal facetten dat is gebruikt. Alle kisten kunnen worden geleverd in zwart of wit.
Timothy Jacob Jensen en zijn team werkten in totaal twee jaar in samenwerking met de eeuwenoude Deense grafkistenfabriek Tomerrup Kister aan het ontwerp. Na minstens 75 prototypes zijn uiteindelijk deze drie versies tot stand gekomen.
De kisten verschillen behalve qua design ook in materiaal van traditionele uitvaartkisten waardoor deze duurzamer zijn dan hun voorgangers.
De bijzondere serie bestaat niet alleen uit doodskisten maar bevat ook een design-urn.