Tijdens de Spelen worden veel kamers in de buurt van het Olympische Stadion verhuurd, maar de prijzen vallen tegen.
Londenaren hoopten kapitalen te verdienen door tijdens de Olympische Spelen kamers te verhuren tegen toptarieven, maar de belangstelling valt vies tegen.
Dat meldde The Guardian zondag. In aanloop naar de Olympische Spelen hebben bewoners van de metropool hun woningen massaal te huur aangeboden voor prijzen die eerder doen denken aan een chique hotel dan een eengezinswoning.
Bij makelaars wordt de deur platgelopen door huiseigenaren die tijdens de Spelen als tijdelijk huisjesmelker willen cashen. Websites als rentduringthegames.com en rentals4olympics.com zijn als paddestoelen uit de grond geschoten.
Op de verhuurwebsite gumtree.co.uk staan er onder de categorie “Olympische Spelen en huren” 3500 advertenties. De vraagprijzen voor juli 2012 liggen 445 procent hoger dan vorig jaar. De Spelen beginnen op 27 juli.
De website Findaproperty.com schatte de totale markt voor kamers die particulier worden verhuurd tijdens de spelen op ongeveer 380 miljoen euro.
Zo had het echtpaar Kate Greenslade en Gary Seabrook hun tweekamer-appartement op ongeveer anderhalve kilometer van het Olympische Stadion zeven maanden geleden te huur aangeboden voor 12.000 euro per week en - rekening houdend met deze inkomsten - al een wereldreis gepland.
Toen potentiële huurders niet opdoken, werd de prijs nog verlaagd naar 3600 euro en nog later “puur op de gok” naar 3.000 euro; tot dusver zonder succes, zo vertellen ze de Britse krant.
Seabrook denkt dat de prijzen tegenvallen omdat ‘te veel’ mensen dicht bij het Olympische Stadion in het oosten van de stad wonen. Het grote aanbod van particulier verhuurders drukt de prijzen.