Politieagenten in het Engelse South Hiendley kregen een grote verrassing, toen ze op een noodtelefooontje afkwamen. Ze waren gebeld door een hond.
George, een Engelse Basset, belde zelf het alarmnummer, toen hij dreigde te stikken door een telefoonsnoer dat om zijn nek gedraaid zat. De hond had de telefoon van een kastje gestoten en wurgde zichzelf met het snoer.
In zijn paniek heeft George '999' gebeld, het Engelse alarmnummer. Een medewerker van de alarmcentrale hoorde zwaar ademen en stuurde de agenten op de oproep af. Ze wilden de deur al forceren, toen een buurman met de sleutels aan kwam lopen. Die had hij om hond George die avond eten te geven.
De agenten stormden het huis binnen en doorzochten alles. "De agenten gingen er vanuit dat er iemand onwel was geworden of werd aangevallen", zegt de buurman. "En toen zag ik de hond in de woonkamer. Hij was doodsbang en het enige dat ik kon bedenken, was het snoer uit de telefoon rukken."
"Hij heeft zijn eigen leven gered", zegt Lydia, het baasje van George. "Meestal is-ie niet zo slim. Hij is behoorlijk sukkelig en kauwt het liefst op sokken."