Piranha's zetten in Brazilië hun tanden in steeds meer badgasten. Vorig weekend moesten ruim 100 aangevallen mensen in het ziekenhuis worden behandeld.
Vooral in de staat Piaui in het noordoosten van het land is het raak, meldt UOS Noticias. Daar overweegt men maatregelen te nemen tegen de overpopulatie van piranha's.
Vorig weekend moesten zo'n 100 badgasten zich laten behandelen in het ziekenhuis van Jose de Freitas, niet ver van de hoofdstad van Piaui, Terezina. Zij waren vooral in hun tenen en hielen gebeten.
De vissen zijn mensen aan gaan vallen omdat in het stuwmeer waarin ze leven, te weinig voedsel aanwezig is. Bovendien zijn er te weinig natuurlijke vijanden voor de piranha's, zodat hun aantal toeneemt. De autoriteiten hebben nu 100.000 tilapia's uitgezet in het gebied, om het natuurlijk evenwicht te herstellen en om de aanvallen op mensen terug te dringen.
De komende maanden wordt nog meer vis uitgezet, net zolang tot de natuurlijke keten weer hersteld is. Tot die tijd geldt er een visverbod in het meer. Bezoekers wordt aangeraden geen etensresten in het water te gooien.