In Duitsland heeft een vrouw de laatste dagen van het sterfbed van haar schatrijke en veel oudere echtgenoot gefilmd. Daarmee wil ze voorkomen dat ze wordt verdacht van moord op de 90-jarige man.
De inspanningen van de 28-jarige Ethiopische Meharit blijken niet voor niets geweest, want justitie is nu inderdaad een onderzoek gestart naar haar rol bij de dood van de Duitse biermagnaat Bruno H. Schubert.
In het Duitse Bild zegt Meharit: "Men verwijt mij zo veel slechte dingen, dat ik nu genoodzaakt ben om de film naar buiten te brengen".
Schubert overleed in oktober vorig jaar. Van ouderdom, zo luidde de eerste lezing, maar al snel werden er beschuldigingen geuit aan het adres van zijn 62 jaar jongere vrouw. Die kwamen van Schuberts buitenechtelijke zoon Hanns Peter Nerger (64) en enkele vrienden.
Multimiljonair Schubert trouwde in augustus 2009 met Meharit. Hun enige getuige was Schuberts poedel. Hoewel hij haar "de vrouw van zijn leven" noemde, was zijn omgeving ervan overtuigd dat Meharit alleen op zijn geld uit was.
Zij denken dat ze Schubert heeft gedood door hem te laten uitdrogen of door het toedienen van een dodelijke dosis aan medicijnen. Of dat inderdaad het geval is, wordt nu onderzocht.
Na de dood van Schuberts vrouw en van zijn enige dochter was zijn stichting voor milieubeheer de enige erfgenaam van zijn vermogen. Schuberts advocaat zou dat hebben aangepast, nadat hij volgens zoon Hanns Peter Nerger "op duistere wijze de volmacht over Schuberts erfenis had gekregen". Meharit is nu de enige erfgename.
De beelden liegen er niet om: in bed ligt een zwakke oude man, die met een rustige stem spreekt. Er klinkt een snurkend geluid. De man opent zijn mond en houdt dan op met ademen. De beelden zijn in het bezit van justitie in Duitsland. Das Bild heeft slechts een kleine minuut in handen gekregen.
Meharit denkt met het filmen van zijn sterfbed te bewijzen dat ze het beste voorhad met haar man. Te zien is hoe ze hem tot zijn laatste adem liefdevol verzorgt: ze wast en scheert hem en spreekt hem toe.
Volgens haar stemde Schubert ermee in dat zijn laatste momenten werden gefilmd, omdat ook hij zich zorgen maakte over insinuaties na zijn dood. "Bruno zei tegen me: 'Als ik sterf, moet jij alles kunnen bewijzen, want ze zullen zich op jou storten'." Foto