Reddingwerkers waren verbijsterd toen ze ontdekten dat twee tieners, die zo hard waren gevallen dat hun auto als een knipmes was opgevouwen, nog in leven waren.
Jürgen Oster (16) en zijn vriend Felix Lemann (18 ) waren bij de rand van een bergpas in Zillertal (Zwitserland) uit de bocht gevlogen en 275 meter gevallen voor ze onderaan op een stuk grasland tot stilstand kwamen, meldt de politie.
Een nabije jager die alarm sloeg, was verbijsterd dat de jongens nog leefden.
'Die auto was opgevouwen als een zakmes, het is een wonder dat ze nog leven. Ik zag het omdat ik de plaats zag waar ze van de weg waren geraakt en allerlei onderdelen tegen de berg verspreid zichtbaar waren, nadat de auto de berg af stuiterde.' vertelde hij de politie.
Beide overlevenden werden per trauma-heli naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Innsbruck, Oostenrijk gebracht, door reddingwerkers die er vast van overtuigd waren dat de twee zwaar inwendig letsel moesten hebben opgelopen.
Maar verbluffend genoeg kon de 16-jarige de volgende dag al naar huis en had ook de 18-jarige slechts lichte verwondingen.
Volgens de politie was er geen alcohol in het spel en waren de jongens voor een korte vakantie in Zwitserland toen het ongeluk op de smalle bergweg gebeurde. Foto