De NTR heeft deze week een open afvalcontainer met bruikbare kantoorspullen aan de straat gezet. De NTR is een samensmelting van NTS, Teleac en RVU. Volgens Hilversummer Stephan Bus stuitte hij bij toeval op de ’publieke omroepschat’ voor het voormalige Teleac-gebouw in het centrum van de stad. Teleac is inmiddels naar het Mediapark verhuisd.
In de container zag Bus deels oud materiaal van de Publieke Omroep, maar ook tal van nooit gebruikte artikelen, zoals dozen vol briefpapier met daarop het logo van de fusieomroep die morgen precies een jaar bestaat, zo schrijft Marcel Frost woensdag in de Telegraaf.
Bus: "Diverse mensen waren in de container vrolijk tussen het vuilnis aan het winkelen. Stapels inktpatronen van Lexmark, nieuw in de doos, die kosten gauw zo’n twintig, dertig euro per stuk. Ongebruikte mappen, klappers, opbergbakjes, vullingen van dure merkpennen en roestvrijstalen thermoskannen. Ik wist niet wat ik zag! Waarom wordt dit weggegooid?”
Verontwaardigd vervolgt hij: "Je kunt het ook naar een kringloopwinkel brengen of aan een school geven. Nog even afgezien van het milieuaspect: papier kan worden gerecycled; lijmtubes en inktpatronen horen volgens mij bij het chemisch afval. Waarom briefpapier en enveloppen worden weggesmeten, begrijp ik al helemaal niet. Er ligt ook een groot spandoek van zeil in de container met daarop het NTR-logo. Zoiets kun je toch nog steeds gebruiken?” Bus schat de waarde van het ’afval’ op enkele duizenden euro’s. "Betaald van ons belastinggeld”, benadrukt hij. In de container lagen ook tweedehands zaken. „Volgeschreven notitieblokken met daarin vertrouwelijke gegevens zoals namen en telefoonnummers."
Volgens de NTR is het een vergissing, het zou volgens de omroep te maken met de oplevering van het pand, Teleac moet er namelijk per 1 september uit.