Een straatartiest ging zondag helemaal los op de levende standbeelden op De Dam. Het zijn allemaal bedelaars uit Roemenië en bovendien zijn ze "shit", vond de Engelstalige boeienkoning.
De straatartiest stond op het punt een show te geven op De Dam. Maar verschillende levende standbeelden wilden ook aandacht en kwamen naast de artiest in de om hem heen gevormde kring staan. Dat leverde ze een stevige tirade op.
"Deze jongens komen allemaal rechtstreeks uit Roemenië. Ze hebben gewoon een Halloween-kostuum gekocht, maar waarschijnlijk hebben ze 'm zelfs gestolen! Het zijn bedelaars en ze verknallen mijn show. Ik ben een professional. Jullie zijn shit!", riep de artiest.
Het publiek leek de provocaties van de straatartiest op prijs te kunnen stellen. In ieder geval betaalden ze graag voor de show die ze kregen. "20 euro! Dat is meer dan jullie in een dag verdienen", merkte hij nog fijntjes op naar de standbeelden. De levende standbeelden waren iets minder vrolijk. "Racist! Racist! Waarom? Racist", reageerde er eentje.