De Duitse politie heeft een gruwelijke tafereel ontdekt in een woud bij Holdorf in de Duitse deelstaat Niedersachsen. 3 tienermeisjes van 16, 18 en 19 jaar besloten om gelijktijdig zelfmoord te plegen in een hermetisch afgesloten tent met 3 brandende barbecuegrills erin. Vermoedelijk zijn ze gestikt. De oudste van de 3 was een vermiste psychiatrische patiënte en heeft de andere meisjes wellicht aangemoedigd om mee uit het leven te stappen.
Het 19-jarige slachtoffer bleek geestelijk ziek te zijn en verbleef tot voor kort in een instelling. Een verpleegkundige ontdekte afgelopen weekend een afscheidsbrief van het meisje in de slaapzaal. Ze sloeg alarm en gaf haar op als vermist.
Aan de hand van de mobiele telefoon van het slachtoffer kon de politie haar lokaliseren in Emsland (Duitsland). Er werd een helikopter ingezet om de buurt uit te kammen, maar zonder resultaat. Pas gisterenavond ontdekte de politie uiteindelijk de lijken in een afgelegen bosrijke omgeving in de buurt van Holdorf. De meisjes lagen in een tent die zorgvuldig was afgesloten met een tentzeil en tape. Binnenin zag de politie 3 meeneemgrills met opgebruikte houtskool. De slachtoffers zijn wellicht gestikt door rookontwikkeling, maar autopsie moet dit nog officieel bevestigen.
Buiten de tent lagen nog 2 afscheidsbrieven van de andere meisjes. De politie onderzoekt de zaak en neemt de mobiele telefoons en de computers van de jonge vrouwen in beslag. Ze vermoeden dat het drietal het lugubere zelfmoordpact sloot op de sociale netwerksite Facebook.