De 30-jarige Paul die zich volgens het AD aanbiedt op internet als zaaddonor, maar verzwijgt dat hij het syndroom van Asperger heeft, zegt zich niet te kunnen vinden in het artikel. Hij voelt zich erg geschaad in zijn privacy nu hij als schurk is afgebeeld in het AD.
Paul bevestigt actief te zijn als zaaddonor voor vrouwen die ervoor kiezen een bewust alleenstaande moeder te worden door middel van kunstmatige inseminatie. Via websites als www.bam-mam.nl en www.verlangennaareenkind.nl kwam hij in contact met vrouwen die een kinderwens hebben en op zoek zijn naar een zaaddonor. Ondertussen is hij verbannen van deze websites.
Paul bevestigt het syndroom van Asperger te hebben, maar volgens hem is het overbodig om dit aan de vrouwen te vertellen. “Soms vertel ik het en soms niet”, legt hij uit. Paul vindt het zijn recht om bepaalde dingen te verzwijgen.
“Het syndroom van Asperger is helemaal geen ziekte”, legt Paul uit. Volgens hem is er zelfs maar een heel kleine kans dat het syndroom door de vader wordt overgedragen aan een kind. “Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het syndroom door de opvoeding kan ontstaan of zelfs door de moeder wordt overgedragen, als zij bijvoorbeeld antidepressiva slikt tijdens de zwangerschap.”
Toch weet hij ook dat er een kleine kans is dat het wel degelijk genetisch wordt overgedragen door de vader, maar volgens Paul is het begrip Asperger ook maar ‘een naampje’. “Het wordt gegeven aan kinderen die juist extreem intelligent zijn”, vertelt hij.
Paul zegt ook contact te hebben met veel vrouwen die wel gelukkig zijn met een kindje van hem. Volgens hem heeft zijn ex-vriendin een hetze tegen hem op gang gezet door vrouwen te benaderen en te zeggen dat ze een kind hebben van een zieke donor. Hoeveel kinderen Paul heeft verwekt wil hij niet vertellen.
Achteraf gezien heeft hij ook geen spijt van het verzwijgen dat hij dit syndroom heeft. “Ik doe niets fout, ik help juist vrouwen hun wens te vervullen. Ik teken een contract met ze, ik heb geen seks met de vrouwen, laat bloed- en zaadonderzoeken doen en ben over zestien jaar beschikbaar als het kind contact met mij wil. Ik ben gezond en heb ook geen communicatie problemen.”