De wonderen zijn de wereld nog niet uit. In Noord-India zette de 28-jarige Rinku Devi twee jongens op de wereld. Niets vreemd, tot je weet dat diezelfde vrouw ze uit twee verschillende baarmoeders perste. We hebben een nieuwe supermama!
In Patna, de hoofdstad van de Indiase deelstaat Bihar, heeft een vrouw met twee baarmoeders twee jongens gebaard met een maand ertussen. Rinku Devi had geen flauw benul dat ze met een dubbele baarmoeder rondliep. Volgens de verbaasde dokters zijn twee baarmoeders al zeldzaam, laat staan dat een dubbele bevalling dan ook nog slaagt.
De kans op een succesvolle "dubbele baarmoederbevalling" is maar 1 op 50 miljoen. Het zou immers een heel riskante ingreep zijn, maar de twee zoontjes en mama Rinku Devi zijn gezond en wel. Ze werden wel te vroeg en met een keizersnede geboren.
Chirurg Dipthi Sing dacht even dat hij scheel zag van de dubbele baarmoeder. "Zoiets is zeer zeldzaam", zei de dokter. Wereldwijd krijgt namelijk slechts één dokter per jaar een dubbele zwangere baarmoeder te zien.
Twee jaar geleden is ook al een vrouw met twee baarmoeders bevallen.