Bestuurders die de afgelopen tijd geflitst zijn op de dijk Enkhuizen-Lelystad omdat ze te hard reden kunnen geluk hebben. Want veel bonnen worden verscheurd omdat de flitspaal op de dijk verkeerd was ingesteld.
Het gaat om 300 automobilisten die zijn geflitst omdat ze te snel reden op 28 mei op deze Markerwaarddijk. De zaak is aan het rollen gebracht door een automobilist, die dagelijks over de dijk rijdt, en baalde van de bekeuring van 210 euro die hij kreeg.
Toen hij de datum en overtreding controleerde, begon hij te twijfelen aan de juistheid van de bon. Hij werd bekeurd omdat hij 112 km/u reed op een stuk waar je 80 mag, maar de chauffeur rijdt de route dagelijks, en meende toch echt dat hij daar 100 mag. Op de volgende rit over de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen, bleek zijn gelijk. Hij belde het CJB, en na enig onderzoek gaven die de vergissing toe.
De bonnen worden niet gecorrigeerd waardoor alle boetes vervallen. Ook als blijkt dat er veel te hard is gereden. De mensen die al hebben betaald krijgen hun geld terug.