Een zakenman verscheurde een vuistvol valse briefjes van 20 Pond en spoelde ze door het toilet, alleen maar om er later achter te komen dat ze toch echt waren geweest.
De man, die anoniem wenst te blijven, was er één van een aantal zakenmensen die tot de overtuiging kwamen dat hun recent op de Schotse westerse eilanden verkregen geld vals moest zijn.
Het gebeurde nadat medewerkers van een bank op het eiland Lewis achterdochtig werden naar een aantal biljetten en er een onderzoek door de politie werd opgestart, meldt tv-zender STV.
Andere banken in de stad en winkels stopten met het accepteren van biljetten van 10 en 20 Pond, en UV-scanners werden overal aangekocht om te pogen het valse geld te onderscheppen.
Inmiddels zijn de verdachte biljetten onderzocht door experts van de betreffende specialisten binnen de politie en absoluut echt bevonden.
De zakenman klaagt: "Het is een regelrechte bende die is veroorzaakt door de RBS en de Bank of Scotland.
Ik verscheurde de biljetten van 20 Pond die ik net van de bank gekregen had en spoelde ze weg om te voorkomen dat ze verder in omloop bleven.
Ik dacht gewoon mijn burgerplicht te doen maar hoe bewijs ik dat en wie zal mij ooit compenseren?"
Een woordvoerder van de Bank of Scotland verklaarde: "We vonden, wat wij dachten, inconsistenties op sommige biljetten en uit voorzorg hebben we die uit de circulatie gehaald."
Foto