Google maakt het nu ook mogelijk om met spraakopdrachten of op basis van afbeeldingen te zoeken.
Google komt met drie nieuwe functies in zijn zoekmachine. Allereerst wordt het mogelijk met spraak te zoeken via een microfoonicoontje naast het gewone zoekveld. Google biedt al langer Voice Search aan via mobieltjes, ook in het Nederlands trouwens, en brengt die techniek nu naar gewone computers. Bijna alle laptops hebben immers ingebouwde microfoons.
Spraakgestuurd zoeken is in eerste instantie alleen beschikbaar voor gebruikers van Google Chrome of Firefox-gebruikers met de Chrome-plugin. Bovendien werkt het voorlopig nog alleen met de Engelstalige versie van Google, andere talen volgen later.
De tweede uitbreiding betreft Search By Images: zoeken op basis van afbeeldingen, afkomstig van je computer of elders op het web. Google's beeldherkenning raadt vervolgens wat er op de foto staat en toont bijbehorende zoekresultaten. Dat schijnt al goed te werken bij bekende toeristische attracties en dieren.
Tot slot is Google Instant uitgebreid voor het sneller laden van de website die als eerste in de zoekresultaten staat. De bovenste site wordt op de achtergrond al geladen terwijl je de zoekresultaten bekijkt en met je muis naar de bovenste link gaat. Volgens Google staat de site na klikken in de meeste gevallen al na bijna nul seconden op het scherm.