Vergeet de mysterieuze graancirkels, het Fairfield College in Nieuw-Zeeland heeft een heel eigen variant op het platgeslagen gras. Wie op Google Earth de school in de plaats Hamilton op het noorder-eiland opzoekt vindt zes grote penissen. Ze zijn in het gras van de school gebrand en sommige zijn meters lang. De pikante plaat werd ontdekt door David McQuoid, die in de buurt op zoek was naar een woning. "In het begin dacht ik nog, wat een groot kunstwerk."
De afbeeldingen werden tijdens een weekend in 2009 gemaakt. Ze werden pas ontdekt toen het gras beetje bij beetje afstierf. Het schoolhoofd baalt er nog steeds van. "Elke week kwam er weer een nieuwe afbeelding bij", zegt Gerhard van Dyk. Hoewel de congiërge de schade nog met onkruidverdelger probeerde te verdoezelen, mocht dat niet baten. "We konden er niets tegen doen." De daders zijn nooit gevonden en het hele verhaal zou bij een schooljongensgrap zijn gebleven als de school niet net in die periode voor Google werd gefotografeerd en nu op Google Earth werd ontdekt. De fotograaf heeft zich al met rode konen tot zijn opdrachtgever gewend, maar specialisten hebben gezegd dat het moeilijk is om de foto's te bewerken om ze waziger te maken.
Veel Kiwi's vinden het een briljante grap. Op internet krijgt de kunstenaar van hen een 10+, voor planning, scheikunde, meetkunde en sluwheid. Er was ook kritiek, vooral gericht op de beperkte kennis van de anatomie: "Ik denk eigenlijk dat het door een meisje is gedaan", schreef iemand.
Ook de maker, of makers, meldde(n) zich: "Dit was onze examenstunt. Geweldig dat die nu voortleeft".
Foto