Een praktijk die ook mannen wil inzetten als borstenmasseurs voor moeders, ter stimulering van de melkproductie, zorgt voor ophef in de Chinese stad Shanghai. Een massagepraktijk in Shanghai gaat mannen en vrouwen trainen om op 'wetenschappelijke' wijze borsten van moeders met pasgeborenen te masseren, ter stimulering van de melkproductie.
Directeur Xia Jun van de massagepraktijk geeft trainingscursussen van tien tot achttien dagen aan zijn personeel. De masseurs en masseuses werken met uurtarieven van 300 yuan, ofwel circa 30 euro, per uur.
Het initiatief valt echter niet overal in goede aarde, zo meldt de krant Shanghai Daily. Artsen bij grote ziekenhuizen in de Chinese metropool stellen dat er sowieso geen duidelijke relatie is tussen massage en melkproductie bij vrouwen.
De 24-jarige Xu Boshi uit Shanghai heeft andere twijfels. "Welke man staat een andere man toe om de borsten van z'n vrouw te masseren? Ik zou liever zelf de technieken bestuderen en het eigenhandig doen", laat hij weten tegenover de Shanghai Daily.