De Brusselse advocaat Georges Nicolis ontdekte toevallig dat de man die hij moest verdedigen zijn wagen had gestolen. De advocaat, die voor de Brusselse balie werkt, kwam in contact met een man die raad vroeg over een zaak van internationale autozwendel, waarbij gestolen Belgische wagens betrokken waren.
De advocaat trok het volledige dossier na en kwam tot zijn grote verbazing zijn eigen auto tegen, die in de zomer van 2007 gestolen werd. Op het moment van de feiten was de advocaat op vakantie in Griekenland. Hij had zijn wagen, een grijze Volkswagen Sharan, ondergebracht bij zijn broer die in 'veiligere' Sint-Pieters-Woluwe woont.
Na zijn ontdekking trok de meester zich terug van de zaak en gaf hij hem aan een andere advocaat. "Ik heb de reden voor die plotselinge overdacht niet aan mijn confrater verteld", zegt Nicolis in een Corelio-krant. "Aan mijn voormalige cliënt heb ik ook niets gezegd. Hij moet zich afgevraagd hebben wat de oorzaak voor die verandering is. Maar normaal gezien kent hij de reden niet." Ook de cliënt weet normaal niet waarom hij ineens een andere advocaat heeft.
Andere collega's die Nicolis wel inlichtte, moesten smakelijk lachen om zijn verhaal. Zelf zal Nicolis waarschijnlijk wat minder plezier hebben van zijn ontdekking.