HELMOND - In de lente kerstpost ontvangen, dat is bewoners van de Helmondse wijk Brouwhuis de afgelopen dagen overkomen. Bij een bezorgster van TNT Post waren thuis ongeveer vijfduizend brieven blijven liggen.
Het gaat om poststukken die tussen december vorig jaar en mei dit jaar in de bus hadden moeten zijn gegooid. De vrouw - die nog niet zo lang werkte bij TNT - is ontslagen. Ze kon niet duidelijk maken waarom ze zoveel post voor de Helmondse wijk Brouwhuis thuis had laten liggen. Alle brieven zijn overigens onbeschadigd.
TNT had de bedrijfsrecherche ingeschakeld nadat diverse wijkbewoners hadden geklaagd. Ze hadden al enige tijd geen brieven gekregen. Controles wezen uit dat op bepaalde dagen de post niet was bezorgd. Na een gesprek met de betrokken bezorgster kwam de aap uit de mouw.
De brieven worden deze week nabezorgd - met mogelijk enkele maanden vertraging dus en vergezeld van een excuusbrief. Er is geen mogelijkheid eventuele schade te verhalen. Dit kan alleen bij aangetekende zendingen.
TNT Post wil niets prijs geven over de identiteit van de bezorgster, die zo in gebreke is gebleven. "Het blijft altijd mensenwerk en we hebben een stevig gesprek gevoerd met de vrouwe," aldus een woordvoerster. Ze spreekt van een "hele nare en vervelende" zaak. "Dit mag niet en dit kan niet," aldus de zegsvrouw, die beaamt dat het een "geluk bij een ongeluk" is dat de post ongeschonden is.