Een Britse vrouw heeft haar voeten laten opereren zodat ze beter in haar designerpumps past. Hiervoor loog ze jarenlang tegen artsen over pijnlijke voeten, zodat zij in zouden stemmen met de operatie.
De 23-jarige Hannah Bailey had altijd al wat bredere voeten gehad en kon daarom eigenlijk bijna geen designerschoenen aantrekken. Toen ze erachter kwam dat de verzekering de operatie zou vergoeden als er sprake was van een medische reden, verzon ze dat ze er al zeven of acht jaar verschrikkelijk veel pijn van had. Op die manier hoopte ze haar dokters te overtuigen van de noodzaak van de operatie.
De betreffende operatie, het versmallen van de voet, werd een paar jaar geleden uitgevoerd en kwam voor rekening van de belastingbetaler. Die moest er bijna 6000 euro voor ophoesten. Het was geen direct succes: de vrouw had naar eigen zeggen nog twee jaar last van opgezwollen voeten en pijn. Toch gebruikte ze die tijd vast om voor 10.000 euro aan designerschoenen te kopen. Omdat een aantal jaar geleden alleen haar breedste voet geopereerd werd, wil de vrouw nu ook haar andere voet laten opereren.
De operatie op zich was behoorlijk pijnlijk: specialisten braken haar voet op vier plaatsen en zetten de voet vervolgens weer met schroeven in elkaar. Vanwege de pijn en de risico’s mocht er slechts één voet tegelijk geopereerd worden. Ondanks de pijn en de kosten wil Hannah de volgende operatie zo snel mogelijk ondergaan.