Grantham, Lincolnshire, bekend als geboorteplaats van Margaret Thatcher, kan zich nu beroemen op zijn pepers.
Met een waardering van 1.17 miljoen op de schaal van Scoville (de officiële schaal van heetheid van pepers) is de Infinity Chilli zó heet dat er bij aankoop een waarschuwing voor de gezondheid meegeleverd wordt.
Het heeft het Guinness Recordboek gehaald door pikanter te zijn als de voorganger, de Bhut Jolokia uit India, meldt de Daily Telegraph.
Volgens Nick Woods (39), die zijn handel Fire Foods vanuit huis bestiert, heeft hij de peper zuiver per ongeluk gekweekt.
Zoals hij uitlegt: "Ik had helemaal de bedoeling niet, maar het is voor pepers zo makkelijk; met kruisbestuiving in de kas. Op een dag zag ik dat plantje groeien en was benieuwd. Toen ik de vrucht proefde was het in eerste instantie mild en fruitig. Toen werd ik geraakt; ik voelde het branden achter in mijn keel en kon niet spreken."
Voormalig RAF medewerker begon met zijn hobby toen hij een plantje had gekregen van een vriend en is verheugd met de erkenning; iedereen kent immers het Guinness Recordboek.
"Ook al komt er straks iemand met een nog hetere peper, niemand zal kunnen ontkennen dat WIJ die titel ooit hebben gehad." Foto