Veertien koppels proberen dit weekend (red. vorig weekend) in Thailand om het wereldrecord zoenen te verbreken. De marathon wordt gehouden in de plaats Pattaya. Om het record te verbreken moeten de stelletjes het maar liefst 32 uur volhouden.
De tortelduiven hebben allemaal een vierkante meter toegewezen gekregen. Ze mogen de ruimte alleen verlaten als een van de twee naar het toilet moet, maar ook dan moet het zoenen doorgaan. Bovendien zijn er controleurs die het allemaal in de gaten houden. Want zo zijn nu eenmaal de regels: de lippen moeten continu tegen elkaar worden gehouden. Wordt dit onderbroken, dan wordt het betreffende koppel onmiddellijk gediskwalificeerd.
"Ik dacht, ik doe gewoon mee voor de lol", vertelde de 32-jarige deelnemer Felix Werth, voordat de marathon van start ging. "Het lijkt me wel een hele uitdaging." Het koppel dat de marathon het langste volhoudt, kan een prijs van in de wacht slepen van zo'n 2500 euro, plus een diamanten ring van nog eens duizend euro.
"Ik wil het record wel halen, maar het maakt me eigenlijk niet zoveel uit of we de prijs winnen", vertelde Werths partner.
De vorige langste kus ter wereld was 32 uur, 7 minuten en 14 seconden in 2009 in Duitsland. Een hele manifestatie, want tijdens het evenement mogen de koppels niet in slaap vallen of de zaal verlaten. Eten en drinken kan alleen via rietjes.
(red.: De poging is geslaagd. De langste zoen duurde 46 uur, 24 minuten en 9 seconden.)