In Zuid-Afrika oefenen een tijgerwelpje en een leeuwwelpje voor het grote werk dat later op hen wacht. Ze lopen en sprinten door het hoge gras om een kudde schapen in bedwang te houden. Maar volgens de herder zijn de welpjes net zo bang voor de schapen als omgekeerd.
De leeuwwelp genaamd Mohlatsi, wat 'de gelukkige' betekent, is vier maanden oud en verblijft al enige tijd in het Ranch Hotel in Zuid-Afrika. Zijn tijgermaatje Tigger is het resultaat van een kweekprogramma. Hij wordt gedurende zes weken in hetzelfde hotel geplaatst als de kleine leeuw.
Samen halen ze kattenkwaad uit op een nabijgelegen golfterein en beleven ze de tijd van hun leven door een groep schapen op te jagen. Vermoedelijk blijven ze nog vijf maanden op deze plek, want daarna wordt hun aanwezigheid gevaarlijk voor de aanwezige mensen en dieren.
"Mohlatsi zal later zeker geen tam roofdier worden. Hij mag dan wel mensen gewend zijn, toch zal hij net zoals alle wilde leeuwen op jacht gaan als hij honger heeft", zegt een dierenverzorger in 'The Daily Mail'.
Foto